Wat is precies een Premium domeinnaam?

Bij het zoeken naar een geschikte domeinnaam voor een website vragen mensen zich vaak af wat een premium domeinnaam precies is. Functioneel gezien werken alle domeinnamen op dezelfde manier. Toch zijn sommige domeinnamen veel waardevoller dan andere. Als je eenmaal begrijpt wat premium domeinen waardevol maakt, ga je ze ook meer waarderen.

Wat is een Premium domeinnaam?

Een premium domeinnaam verschilt van een ‘gewone’ domein doordat deze (potentiële) klanten helpt uw website te bezoeken. Een premium domeinnaam is makkelijk te onthouden en eenvoudig in te typen, waardoor het risico minimaal is dat bezoekers op een andere website uitkomen.

Wat maakt een domeinnaam premium?

De belangrijkste kenmerken die aangeven dat de domeinnaam premium is:

Betrouwbare domeinnaam extensie (de letters achter de punt). Over het algemeen gebruiken premium domeinnamen meestal het .com extensie of een relevante landcode die past bij de doelgroep. Voor België is dit de .be extensie.

Kort en bondig. Domeinnamen bestaande uit één woord of twee tot drie letters zijn vaak premium. Langere domeinnamen kunnen moeilijker te onthouden zijn.

Generieke naam. Veel van de meest waardevolle domeinnamen zijn zeer generieke namen. Deze hebben vaak een grote commerciële aantrekkingskracht en brede doelgroep.

Bevat zoekwoord. SEO belangrijk voor je website. Over het algemeen zullen domeinnamen met zoekwoord erin hoger in Google kunnen komen.

Hoge domeinautoriteit. Een domeinnaam die domeinautoriteit heeft opgebouwd kan maanden of jaren besparen op uw SEO-inspanningen.

Merkbaarheid. Wanneer het gemakkelijker is om een ​​merk rond de domeinnaam op te bouwen.

Waarom kiezen voor een premium domeinnaam?

Door het gemak waarmee klanten premium domeinnamen kunnen onthouden en intypen, betekent het dat ze websites helpen een cruciaal voordeel te behalen in de huidige competitieve markt.

Waar zijn premium domeinnamen te koop

Verkoop van premium domeinnamen vindt vaak plaats via domeinmarktplaatsen als Sedo.com en Dan.com. Ook direct via onze eigen domeinportfolio.


Bron: https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2021/07/06/what-exactly-is-a-premium-domain-name/

Plaats een reactie